Personvernerklæring

PERSONVERNERKLÆRING FOR Copenhagen Health

1. GENERELT

1.1

Denne personvernerklæringen  gjelder vår behandling av personopplysninger (“Personvernerklæringen”) beskriver hvordan Copenhagen Health ApS (“Copenhagen Health”, “oss”, “vår”, “vi”) samler inn og behandler opplysninger om deg.

1.2

Personvernerklæringen gjelder for personopplysninger som du gir oss i forbindelse med at du er i kontakt med Copenhagen Health som kunde. Det kan f.eks. være hvis du kjøper en vare hos Copenhagen Health, retter en henvendelse til Copenhagen Health, eller når du bruker Copenhagen Health sin nettside, www.CopenhagenHealth.no (“CopenhagenHealth.no”).

1.3

Copenhagen Health ApS er dataansvarlig for dine personopplysninger. All henvendelse til Copenhagen Health kan skje via kontaktopplysningene oppført under pkt. 7.

2. HVILKE PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN, TIL HVILKE FORMÅL OG JURIDISK GRUNNLAG FOR BEHANDLINGEN

2.1

Når du besøker CopenhagenHealth.no, behandler vi automatisk opplysninger om deg og din bruk av CopenhagenHealth.no. Disse opplysningene vil typisk være hvilken type browser du bruker, hvilke søkeord du bruker på CopenhagenHealth.no, og din IP-adresse.

2.1.1

Formålet er å optimere brukeropplevelsen og CopenhagenHealth.no sin funksjon til å generere nyttig og nøyaktig statistikk, svare på spørsmålene dine og hjelpe deg på best mulig måte som kunde. 

2.2

Når du kjøper et produkt eller kommuniserer med oss samler vi inn informasjonen du gir. Dette kan være navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingsmåte, informasjon om hvilke produkter du kjøper, informasjon om henvendelser/reklamasjoner, leveringsønsker, samt informasjon om IP-adressen som bestillingen ble gjort fra, hvis bestillingen gjøres på CopenhagenHealth.no.

2.2.1

Formålet er at vi kan levere produktene du har bestilt og ellers oppfylle vår avtale med deg, herunder for å kunne forvalte dine rettigheter til å returnere og annonsere, og for å kunne kontakte deg ved behov angående relevant informasjon om produktet du har kjøpt. Vi kan også behandle informasjon om kjøpene dine for å overholde juridiske krav, inkludert angående tilbakekalling av produkter, bokføring og regnskap. Ved kjøp på CopenhagenHealth.no samles IP-adressen inn for å ivareta vår interesse for å kunne forhindre svindel.

2.2.2

Rettsgrunnlaget for behandlingen er artikkel 6.1 i Personvernforordningen. 1.b og vår gjensidige avtale om å kjøpe fra Copenhagen Health, 1c og vår juridiske forpliktelse til å overholde lovkrav om uttak og bokføring og 1f og vårt legitime interesse i å forhindre svindel.

2.3

Når du har meldt deg på vårt nyhetsbrev samler vi inn opplysningene om ditt navn, e-postadresse, og evt. mobilnummer.

2.3.1

Formålet er å ta vare på vår interesse for å kunne levere nyhetsbrev til deg. 

2.3.2

Rettsgrunnlaget for behandlingen er ditt samtykke til å motta nyhetsbrevet vårt og artikkel 6.1 i databeskyttelsesforordningen 1.a.

2.4

Hvis du kjøper abonnement og blir Copenhagen Health medlem og foretar et kjøp eller på en annen måte bruker CopenhagenHealth.no logget inn med profilen din behandler vi også dine personopplysninger i henhold til alle gjeldende regler og lover innen området.

2.5

Når du besøker Copenhagen Health sine profiler på Sosiale Medier, (f.eks Facebook, Instagram og LinkedIn), behandler Copenhagen Health de opplysninger du har gjort tilgjengelig via innstillinger på våre sosiale medier, dine reaksjoner på våre innlegg, og din deling av disse, og evt. kommentarer på innlegget vårt.

2.5.1

Formålet med Copenhagen Healths behandling av dine personopplysninger er å markedsføre Copenhagen Health, svare på henvendelser, la deg delta i våre konkurranser og rette henvendelser til deg dersom du vinner. Når de nevnte sosiale medier bruker personopplysninger samlet på Copenhagen Health sine profiler til eget bruk, for eksempel for å forberede deres annonsesystem, behandler de dine personopplysninger som beskrevet i deres personvernerklæring som du finner hos de relevante leverandørene på sosiale medier.

MOTTAKERE AV PERSONOPPLYSNINGER

3.1
Hvis du har samtykket til informasjonskapsler, bruker Copenhagen Health Facebook Pixels samt Googles teknologier på CopenhagenHealth.no for å samle data til bruk for optimalisere annonsene våre utenfor CopenhagenHealth.no. Dette betyr at hvis du gir samtykke til informasjonskapsler når du besøker CopenhagenHealth.no, tillater du Facebook og Google å få informasjon om din IP-adresse, din web browser, opplysninger om din enhet, de nettsider du besøker, de kjøp du gjør, de annonsene du ser, og den måten du bruker CopenhagenHealth.no på. Når Facebook og Google benytter personopplysninger samlet inn på CopenhagenHealth.no, f.eks til forbedring av deres reklamesystem, behandler de dine personopplysninger som beskrevet i deres personvernerklæring som du finner hos dem.

3.2

I forbindelse med levering av varer som du har kjøpt hos Copenhagen Health, vil opplysninger om navnet ditt, adresse, e-post, telefonnummer, samt ordrenummer og spesifikke leveringsønsker bli videreformidlet til transportøren som er ansvarlig for leveringen av de kjøpte varene til deg. Ved kjøp av ikke-lagerførte varer kan de nevnte opplysninger gis videre til produsent eller selger av det aktuelle produktet som i så fall vil stå for levering. 

3.3

Når du fullfører betalingstransaksjoner på CopenhagenHealth.no, gjøres dette via Copenhagen Health sin PCI (Payment Card Industry – Data Security Standard) sertifiserte samarbeidspartner, Bambora betalinger og Nets. Informasjonen lagres i et sikkert PCI-sertifisert miljø, som overholder internasjonale sikkerhetsstandarder. Når du bruker et betalingskort på CopenhagenHealth.no, er det kun Copenhagen Health sin PCI sertifiserte samarbeidspartner Bambora payments og Nets- og ikke Copenhagen Health – som får tilgang til dine opplysninger.

4. DINE RETTIGHETER

4.1

For å skape åpenhet rundt  behandlingen av opplysningene dine, må vi som behandlingsansvarlig informere deg om dine rettigheter.  

4.2

Retten til å se behandlet data (Innsynsrett)

4.2.1

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om blant annet hvilke opplysninger vi har registrert om deg, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier av personopplysninger og mottakere av opplysninger som kan finnes, samt informasjon om hvor informasjonen kommer fra. 

4.2.2

Du har ret til å få utlevert en kopi av de personopplysninger som vi har behandlet om deg. Hvis du ønsker en kopi av dine personopplysninger skal du sende en skriftlig forespørsmål til info@copenhagenhealth.no Du vil bli bedt om å dokumentere at du er den du utgir deg for å være.

4.3

Retten til korreksjon

4.3.1

Du har rett til å få uriktige personopplysninger om deg selv rettet av oss. Dersom du blir oppmerksom på at det er feil i de opplysningene som vi har registreret om deg, oppfordres du til å kontakte oss skriftlig slik at opplysningene kan rettes. Du vil bli bedt om å dokumentere at du er den du utgir deg for å være.  

4.4

Retten til sletting

4.4.1

I visse tilfeller har du rett til å få alle eller noen av dine personopplysninger slettet av oss, f.eks hvis du trekker tilbake samtykke ditt, og vi ikke har annet rettslig grunnlag for å fortsette behandlingen. I den grad fortsatt behandling av dine opplysninger er nødvendig, f.eks for at vi kan overholde våre juridiske forpliktelser, eller for at rettslige krav skal etableres, gjøres gjeldende eller forsvares, er vi ikke forpliktet til å slette personopplysningene dine. Du vil bli bedt om å dokumentere at du er den du utgir deg for å være. 

4.5

Retten til å begrense behandlingen 

4.5.1

I visse tilfeller har du rett til å begrense behandlingen av dine personopplysninger til kun lagring, for eksempel hvis du mener at informasjonen vi behandler om deg er feil. 

4.6

Retten til dataportabilitet

4.6.1

I visse tilfeller har du rett til å få utlevert personopplysninger som du har gitt oss i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format og har rett til å overføre denne informasjonen til en annen behandlingsansvarlig.  

4.7

Retten til å protestere

4.7.1

Du har til enhver tid rett til å protestere mot vår behandling av dine personopplysninger, med sikte på direkte markedsføring, inkludert profilering utført for å målrette vår direkte markedsføring, da denne behandlingen utføres på grunnlag av ditt samtykke og/eller våre legitime interesser, jfr. punktene  2.1, 2.3, 2.4 og 2.6. Hvis du ikke ønsker at vi bruker dine personopplysninger til direkte markedsføring og profilering, skal du også slette informasjonskapslene dine, som nevnt i avsnitt 5.1 nedenfor. 

4.8

Retten til å trekke tilbake samtykke

4.8.1

Du har når som helst rett til å tilbakekalle et samtykke du har gitt oss for en gitt behandling av personopplysninger, inkludert for å sende nyhetsbrev, ved kontakt med kundeservice, som en del av ditt medlemskap av Club Copenhagen Health eller for å godkjenne informasjonskapsler. Hvis du ønsker å tilbakekalle et samtykke, vennligst kontakt info@CopenhagenHealth.no. Samtykke til informasjonskapsler trekkes tilbake ved å klikke på ’informasjonskapselen’ nederst til venstre på CopenhagenHealth.no.

4.9

Retten til å klage

4.9.1

Du har når som helst rett til å sende inn en klage til Datatilsynet på vår behandling av dine personopplysninger. Du finner kontaktopplysnignene på www.datatilsynet.no.

5. SLETTING AV PERSONDATA

5.1

Opplysninger samlet inn om din bruk av CopenhagenHealth.no i henhold til pkt. 2.1, etter du har forespurt Copenhagen Healths egen leverandør, slettes senest ett år etter at du sist besøkte siden, mens tredjeparts informasjonskapsler har varierende utløpsfrister. 

5.2

Informasjon samet inn i forbindelse med dine kjøp og henvendelser til Copenhagen Health i forbindelse med dette, jfr. pkt. 2.2, vil i utgangspunkt bli slettet litt over 2 år etter kjøpet ditt, når klageretten på varen er utløpt. Opplysninger kan imidlertid lagres i lengre tid dersom vi har et legitimt behov for lengre lagring, for eksempel dersom det er nødvendig for at rettskrav kan fastsettes, gjøres gjeldende eller forsvares, eller dersom lagring er nødvendig for at vi skal oppfylle lovkrav. Opplysninger om retur av varer oppbevares i inntil 5 år etter utløpet av det året returen ble foretatt i henhold til fakturakrav og regnskapslovgivning.  

5.3

Informasjon samlet inn i forbindelse med ditt abonnement på vårt nyhetsbrev, jfr. punkt 2.3, slettes når ditt samtykke til nyhetsbrevet trekkes tilbake med mindre vi har annet grunnlag for å behandle opplysningene. 

5.4

Informasjon som samles inn om deg som Copenhagen Health-medlem, jf. punkt 2.4 vil bli slettet 30 dager etter at du avslutter ditt medlemskap hos Copenhagen Health

6. SIKKERHET

6.1

Vi har iverksatt passende tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak mot utilsiktet eller ulovlig ødeleggelse, tap, endring eller forringelse av personopplysninger og mot utlevering eller misbruk av uautoriserte personer.  

6.2

Kun ansatte som har et reelt behov for å få tilgang til dine personopplysninger for å kunne utføre arbeidet sitt, har tilgang til informasjonen. Disse ansatte er instruert i hvordan persondata håndteres forsvarlig.

7. KONTAKTOPPLYSNINGER

7.1

Copenhagen Health ApS, cvr. nr. 40552138 er dataansvarlig for de persondata som samles inn av Copenhagen Health.

7.2

Hvis du har spørsmål eller bemerkninger til denne Personvernerklæringen eller ønsker du å ta bruk av en eller flere av dine rettigheter beskrevet i  pkt.4, kan du kontakte:

Copenhagen Health ApS

Fruebjergvej 3
2100 København Ø

E-post: info@CopenhagenHealth.no.

8. ENDRINGER

8.1

Denne Personvernerklæringen oppdateres fortløpende. Den nåværende versjonen er den som kan finnes her på CopenhagenHealth.no. når som helst. 

9. VERSJONER

9.1

Dette er versjon 13 av Copenhagen Health personvernerklæring dateret den 25. oktober 2021